1. A kacsacsőr
Mindenki ezzel kezdi. Így a legkönnyebb a pálcikát elsőre megfogni, és egész sikeres lehetsz vele az igen rövid időn belül. Titka az egyszerűség, ahogy a mutató ujj a külső pálcikát szimpla toldásként kezeli. Azonnali nagy sikerélmény az egészen apró ételek (pl. mogyoró) csipegetése ezzel a technikával néhány perc alatt elsajátítható. Frissen érkezett eltévedt lelkek legjobb barátja.
2. A hokizom
A kacsacsőr technika egyik hátránya rögtön jelentkezik az első tetemes zabálásnál, amikor végigcsipegettél mindent és görcsöl a tenyered mindenhol. Ez idővel elmúlik, nagyobb baj viszont, hogy nagyobb méretű vagy súlyú falatok esetén a pálcikák nem akarnak rendesen kinyílni, egymás mellett elcsúsznak a falatot jól megpörgetve, szomszéd tányérjába irányuló röppályára állítva stb. Vagy egyszerűen csak kicsúszik közülük mert nem szorítjuk eléggé. Erre megoldás, hogy a belső pálcikát mélyen a hokizomba vesszük és azzal tarjuk, így több lehetőségünk marad a külső pálcikával foglalkozni pl. hogy egy méretes rántott húsra rá sikerüljön nyitni. Ez persze még nem oldja meg a súlyproblémát, de ebben is segít a hokizom. Ugyanis azt megfeszítve a belső pálcikát kifele tolva komoly erőt tudunk kifejteni. Nem úgy, mint mutató ujjal, amivel így csak ellen kell tartani. További előny, hogy a hokizom hátul tolja a pálcikát, minek következtében az jobban ráfekszik a zsákmányra, így a kicsúszás esélye is csökken.
3. A csipesz
Tészta fogyasztására való, abból is macerás hosszú spagettifélére. Mert azt nem lehet megcsípni, legfeljebb egyenként, erőlködni meg felesleges, úgyis kicsúszik, ha ki akar. A csipesz lényegében a hokizom technika ellentéte, itt mindkét pálcika kint van egymáshoz nagyon közel, mutató és középső ujj által nyomódnak a hüvelykujj begyére. Párhuzamosan, ez a kulcsszó. Távolságuk nem nagyon szabályozható, de erre nincs is igény. Bele kell döfni a tésztahalomba, és miután elég anyag került a szárak közé, egy finomat penderíteni a hüvelykujjal, amitől a pálcikák jól összenyomódnak. Tapasztaltabbak (őslakosok) ezzel a leves teljes tésztatartalmát fél méterre kiemelik hűtögetésnek céljából. Varázslatosságát emeli, hogy nem csak a harmadik technika, de kb 3 hónap kellett a felfedezéséhez is.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
A Láncfűrészes 2012.04.12. 17:58:49